Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "De svenska riskkapitalisterna" by Jan Almgren & Carolina Neurath # Book PDF Kindle ePub Free

De svenska riskkapitalisterna

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: De svenska riskkapitalisterna
  • Author : Jan Almgren & Carolina Neurath
  • Release Date : January 09, 2014
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 1299 KB

Description

De Àr mÀktiga, rika och hemlighetsfulla. PÄ kort tid har de fyra riskkapitaljÀttarna EQT, IK, Altor och Nordic Capital förÀndrat den svenska samhÀllsbilden dramatiskt: de har skaffat sig mer makt Àn mÄnga politiker. Och bolagens delÀgare tjÀnar mer pengar Àn de flesta börsdirektörer kan drömma om.
Det svenska riskkapitalets hemligaste makthavare hittas pÄ Jersey och Guernsey, kÀnda skatteparadis i Europa. FrÄn ett styrelserum pÄ öarna i Engelska kanalen tas beslut som kan fÄ konsekvenser för svenska skolbarn, gamla och de över 100 000 anstÀllda i olika bolag i Sverige.
Trots intrÀdet i den svenska vÀlfÀrden har riskkapitalisterna lÀnge varit hemlighetsfulla, likt ett manligt ordenssÀllskap. I boken De svenska riskkapitalisterna öppnas dörrarna till denna slutna vÀrld. De prisbelönta journalisterna Carolina Neurath och Jan Almgren har intervjuat de nya makthavarna. Men de har ocksÄ mött mÀnniskorna som drabbas av riskkapitalets eviga vinstjakt: de anstÀllda som förlorat jobbet, gymnasisterna som fick se sin skola gÄ i konkurs och hotellstÀderskan som mÄste hinna stÀda varje rum pÄ fem minuter.


Ebook Download "De svenska riskkapitalisterna" PDF ePub Kindle